Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.
...
Červencové číslo Apetitu, které vychází 20. června, je od začátku do konce plné slunce a jednoduchých receptů ze surovin, které pod ním uzrály. Najdete v něm spoustu inspirace, co vařit během letních dnů, jak naložit s letní úrodou i čím...
Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
Když se řekne Ledové Kaštany nebo Banány v čokoládě, určitě vám okamžitě naskočí jejich chuť na jazyku. Řeč je pochopitelně o cukrovinkách značky Orion, která letos slaví 110. výročí.
...
Říká se jí fugu a patří do čeledi čtverzubců. Ve světě je známá jako puffer fish, nejjedovatější ryba, která se dokáže nafouknout tak, až vypadá, že praskne. Přesto si jí lidé rádi zejména v japonských restauracích objednávají jako...
Pasta z jemně mletých ořechů, to je praliné. Francouzské označení dalo vzniknout české pralince. Zprvu označovaly oba pojmy malé hrudky oříšků v karamelu, dnes je pralinek nepřeberné množství a jejich původ trochu zanikl.
...